Katja: I love veggie + Giveaway

Snoep assortiment Katja

As a person who loves candy and eats it every ones in a while, it can be hard to find sweets that are veggie. I have always been a big fan of the candy of this particular Dutch candy brand called Katja. Mainly, because they sold these sour candies that did not include gelatin. Recently, I heard they started selling veggie candy. So I had to try them out. And if you want to try them out also, then please keep on reading to see how you can win a package full of the new Katja veggie sweets!

V E G G I E

In every candy or licorice that is made, gelatin is used. Gelatin is a mixture of collagen extracted from the skin, bones and connective tissue of animals. In candy gelatin is used because it works as a binding substance and holds the candy together. Katja has been trying for years to make their candy veggie because most vegetarians and people that practice a particular religion are not allowed to eat gelatin. Now they have achieved it, they are trying to make all their candy in their assortment veggie! At this point in time only the sweets ‘Kattenkoppen’ contain partially gelatin. This does not by any means mean that their candy does not taste as good as they used to, in fact I think they are equally as yummy as they were before! You can recognize the veggie sweets of Katja by the green logo that says ‘I love veggie’.

I love veggie

A P E K O P P E N ( A P E  H E A D S )

These sweets shaped in the form of apes contain a licorice and banana flavour. I find that these two flavors go really well with each other, mainly because I absolutely love bananas but also love licorice (I got it from my dad and Dutch people always eat licorice). I give the apes a 9/10.

Apekoppen

B I G G E T J E S ( P I G S )

These are my sisters favourite. These pig shaped sweets are in the flavour strawberry, cherry and raspberry. I like the strawberry flavoured ones but absolutely do not like the raspberry and cherry one. I love cherries and raspberries as fruit but not in candy variety. I give the pigs a 6/10.

Aardbei oeries

Z U R E  S T I C K S ( S O U R  S T I C K S)

Ooohh my gawd! If you guys know me then you will know that I am addicted to sour candy! These sour sticks are in the flavour peach, strawberry, cassis and orange. I absolutely love the cassis flavour along with the orange flavour. I must say that these sticks are not THAT sour, at least for me. I give the sour sticks a 8/10.

Zure sticks

Z U R E M A T J E S ( S O U R  M A T S )

I think that this one is my favourite out of all of the candy I tried. The sour mats are in the flavour apple, banana, strawberry and cassis. My absolutely love all of the flavours and these sweets are super sour, which is what I like the most. The sour mats get a 10/10!

Zure matjes

B E R T H A’ S  V L A F L I P ( B E R T H A’ S  C U S T A R D )

Oh Bertha! Where did it go wrong? I know a lot of people might think that there is something wrong with me, but I just do not like custard and yoghurt which are two flavours that this candy contains. I love you Katja, but this is not my thing, unfortunately. If you do like custard and yoghurt, then girl this candy is made for you! I give Bertha a 2/10.

Bertha's vlaflip

K O K I N D J E S ( ? )

Yay, licorice! I do not have to have to explain how licorice tastes, but the licorice of Kokindjes is sweet licorice just in case massive licorice fans are reading this post. I don’t have much to say about these except for the fact that they taste really yummy! The kokindjes get a 9/10.

D R O P  H A R I N G E N ( L I C O R I C E  H E R R I N G S )

And last but not least we have the licorice herrings. The licorice has a sugary coat but it tastes more salty than sweet because it also contains sal ammoniac, which gives it a bit harder and brittle tecture. The licorice herrings get a 9/10 from me.

W I N A  P A C K A G E  F U L L  O F  K A T J A  S W E E T S

Katja i love veggie candy package.png

All you have to do to enter is:

Follow me on Instagram

Leave a comment down below telling me why you want to win

I will choose the winner on March 1st!

The contest is for The Netherlands only!

Sincerely,

Hatty

Photo credit: Katja and Sincerely Hatty

Untitled

Advertisements

16 thoughts on “Katja: I love veggie + Giveaway

 1. Akosua says:

  Wat goed dat Katja bezig is gelatinevrij te worden. Ik doe graag mee aan de winactie. Ik ben benieuwd of deze snoepjes nu nog net zo lekker smaken al 15 jaar terug toen ik op ze middelbare school at. Ja, ik ben oud aan het worden…

 2. Willemijn says:

  Ik wil wel graag winnen omdat mijn beste vriendin altijd het snoep betaalt (idk waarom) en hiermee kan ik haar eens compenseren 😉

 3. jennifer says:

  Ik ben sinds kort vegetarisch gaan doen, en dit zou top zijn zodat ik ook af en toe kan genieten van een snoepje dat vegetarisch is. Katja snoep is daarnaast ook erg lekker en is altijd welkom in huis! 🙂

 4. Djamila@gmail.com says:

  Ik wil dit winnen, omdat het me leuk lijkt om met zulke leuke giveaway mee te doen. Daarnaast lijkt het me ook enorm lekker.

 5. Daphne says:

  Ik wil dit zo graag! Ik ben een echte zoetekauw en Katja is voor mij een good oldie! De nieuwe varianten ken ik niet allemaal maar de apenkoppen, biggetjes en yoghurt gums waren vroeger (en nu nog steeds) mijn favoriet. Deze snoepjes zijn echt een luxe aangezien ik met mijn armeuitwonendestudent budget niet veel extra moneys over heb naast de gewone brood melk en kaas boodschappen. Daarom zou ik super blij zijn als ik win 🙂
  Groetjes! Daphne

   • Daphne says:

    Yeeeeey dankje Hatty dat je mij hebt gekozen!! Ben er echt super blij mee! Ik kijk er naar uit en ben benieuwd naar alle nieuwe smaken. Ik stuur mijn gegevens naar je toe!

    Liefs! Daphne

 6. esmayanne says:

  Winnen dat is iets dat gebeurt niet veel,
  Al zie ik van het proberen bijna scheel!
  Ik wil graag winnen voor mijn moeder die heeft een moeilijke tijd!
  Waarin ze haast niet kan lopen en moet ze steeds gaan zitten tot mijn spijt!
  Deze vrouw verdient de wereld en meer!
  En als ik zou winnen is dat echt een eer!
  Ik hoop dat ik geluk heb want ze heeft het verdient!
  Want ze is echt bijn aller beste vriend!

  Hele leuke actie!
  Liefs Esmay

 7. theblogbybelle says:

  oehh ziet er heerlijk uit! Ik wil winnen omdat ik op het moment ontzettend veel binge en ik met dit pakket héél veel geld van mijn ouders zou kunnen besparen😅 De zure matjes zou ik aan mijn kleine zusje willen geven omdat ze daar gek op is!!

 8. theblogbybelle says:

  Oehh lookin goood! Ik wil winnen omdat mijn ouders zich op het moment scheel betalen aan snoep voor mij😂 het zou hun en mij heel goe uitkomen! de dropjes en diertjes ik voor mezelf bewaren, maar de zure snoepjes zou ik aan mijn kleine zusje geven, ze is er dol op!

 9. Esmeray says:

  Ik zou dit graag willen winnen, omdat toen ik nog thuis woonde altijd Katja snoep kreeg. Ik heb dat nu al een hele tijd niet meer op, omdat ik graag gelatine vermijd. Ik zou graag de nieuwe smaken willen uit proberen!

 10. Asena says:

  IK WAS DIT HELEMAAL VERGETEN EN IK KAN NOG MEEDOEN WANT HET IS NOG GEEN 1 MAART ❤️❤️❤️

  Ja ik wil winnen omdat ik dus (obvs) geen gelatine mag maar wel gek ben op snuup en ook nog eens ontslagen ben bij de jumbo dus ff te skeer ben om zelf te halen, zielig leven. Nou, nu ff bidden dat ik win. Love u kusjes

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s